Przepis na Szarlotka królewska

Składniki potrzebne do przepisu: Szarlotka królewska

  • jajka 5 szt
  • mąka pszenna 1 szklanka
  • cukier 1 szklanka
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Szarlotka królewska ?

    Z białek i cukru ubić pianę. Następnie dodać żółtka ,mąkę i proszek do pieczenia wszystko wymieszać i upiec biszkopt.

    Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Galaretki rozrobić z gorąca wodą i przestudzić aż będzie się siadać. Zimną galaretkę mieszamy z jabłkami.

    3 szklanki mleka zagotować a do pozostałego zimnego mleka dodać mąkę pszenną , mąkę ziemniaczaną oraz cukier mieszamy aż będzie jednolita masa bez grudek. Dodajemy do gorącego mleka i gotujemy budyń. Odstawiamy do wystygnięcia.

    Margarynę Kasie i cukier waniliowy ubijamy na gładką masę, później dodawać małymi porcjami zimny budyń i ucieramy aż będzie jednolita masa.

    Kasię rozpuszczamy na patelni wsypujemy wiórki kokos dodajemy cukier i przesmażamy aby się zarumienił.

    Na zimny biszkopt kładziemy masę jabłkową następnie krem budyniowy i posypujemy całość wiórkami kokosowymi.

    Tak przygotowane ciasto wkładamy do lodówki aby wszystko się dobrze zastygło.

    SMACZNEGO

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553