Składniki potrzebne do przepisu: Szarlotka na Ciepło
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
jak przyrządzić Szarlotka na Ciepło ?
1.Z podanych składników szybko zagnieść ciasto i wstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie rozwałkować je na grubość ok. 1cm ,przełożyć do natłuszczonej formy, ponakłuwać widelcem i piec w temp.200stopni ok 20min. na złoty kolor.
2.Obrane ze skórki jabłka pokroić na kawałki, dodać skórkę cytrynową, sparzone rodzynki, migdały, cukier i cukier waniliowy. Całość dusić aż jabłka się rozpadną.
3.Składniki kremu zagotować w rondelku stale mieszając aż zgęstnieje. Pozostawić do ostygnięcia.
4.Na podpieczony spód wyłożyć masę jabłkową a na nie krem.
5.Piec w temp 200stopni ok20-30min.
6.Podawać na gorąco z bitą śmietaną lub cynamonem.
Miłego łasuchowania!!!!!!!!