Przepis na Szarlotka na Ciepło

Składniki potrzebne do przepisu: Szarlotka na Ciepło

  • mąka pszenna 1,75 szklanki
  • masło 15 dkg
  • żółtka 2 sztuki
  • cukier puder 1/2 szklanki
  • szczypta soli
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Szarlotka na Ciepło ?

    1.Z podanych składników szybko zagnieść ciasto i wstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie rozwałkować je na grubość ok. 1cm ,przełożyć do natłuszczonej formy, ponakłuwać widelcem i piec w temp.200stopni ok 20min. na złoty kolor.

    2.Obrane ze skórki jabłka pokroić na kawałki, dodać skórkę cytrynową, sparzone rodzynki, migdały, cukier i cukier waniliowy. Całość dusić aż jabłka się rozpadną.

    3.Składniki kremu zagotować w rondelku stale mieszając aż zgęstnieje. Pozostawić do ostygnięcia.

    4.Na podpieczony spód wyłożyć masę jabłkową a na nie krem.

    5.Piec w temp 200stopni ok20-30min.

    6.Podawać na gorąco z bitą śmietaną lub cynamonem.

    Miłego łasuchowania!!!!!!!!

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556