Przepis na Szybki ajerkoniaczek

Składniki potrzebne do przepisu: Szybki ajerkoniaczek

  • biszkopt kakaowy 1 szt
  • śmietana 30% 0,5 L
  • >ajerkoniak 1 szklanka
  • cukier waniliowy 1 szt
  • >żylatyna 3 łyżki
  • cukier puder 3 łyżki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Szybki ajerkoniaczek ?

    Pieczemy ciemny biszkopt i przekrawamy go na pół.

    Śmietanę ubijamy, dodając cukier waniliowy i cukier puder, ajerkoniak i rozpuszczoną żelatynę.

    Krem dzielimy na 2 części. Na blaszkę kładziemy pierwszą część biszkoptu, na to krem, następnie druga część biszkoptu i reszta kremu. Na wierzchu ciasto polewamy polewą czekoladową.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556