Przepis na Szpinaczino

Składniki potrzebne do przepisu: Szpinaczino

  • >szpinak mrożony 1 torebka
  • jajka 4 szt
  • ser gouda 25 dag
  • cebula duża 1 szt
  • czosnek 5 ząbków
  • ocet balsamiczny 1 szczypta
  • śmietana 22% 3 łyżki stołowe
  • sól 3 szczypty
  • pieprz czarny 2 szczypty
  • cukier biały 0,5 łyżeczki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Szpinaczino ?

    Ugotować, obrać i pokroić w drobną kostkę jajka. Na patelni zeszklić pokrojoną jak kto lubi cebulę i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Kiedy się podsmażą wrzucić torebkę mrożonego szpinaku, zagotować, przyprawić do smaku podanymi przyprawami, z tym że octu balsamicznego jedynie odrobinkę i pod koniec gotowania. Zetrzeć ser żółty na tarce o średnich oczkach, połowę dodać do gotowanego szpinaku, dobrze wymieszać, następnie zestawić potrawę z ognia i dodać śmietanę. Podawać jako gęsty sos do makaronu, ewentualnie ryżu, zawsze na danie wysypać pozostały tary ser…można także użyć nie goudy tylko parmezanu ( wyłącznie do posypania).

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553