Przepis na Tarta ze szpinakiem

Składniki potrzebne do przepisu: Tarta ze szpinakiem

  • mąka 25-30 dkg
  • żółtka 2 szt
  • masło roślinne 125 gram
  • mleko 1-2 łyżki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Tarta ze szpinakiem ?

    Z mąki, masła, żółtka szybko zagnieść kruche ciasto, dodając mleko i przyprawy.

    Ciasto włożyć do torebki foliowej,odstawić do lodówki

    do schłodzenia.

    Szpinak umyć, obgotować około 5 min w lekko osolonej wodzie.

    Ciasto wyłożyć do foremki, wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.

    Podpiekać 15 min w nagrzanym piekarniku w 180 st C.

    Śmietanę wyłożyć do miseczki, wbić jajka, dodać wyciśnięty czosnek, starty ser żółty na tarce, sól, pieprz, wszystko wymieszać.

    Wystudzony szpinak wyłożyć na podpieczone ciasto.

    Na szpinak wylać masę śmietanowo jajeczną, piec około 20-25 min.

    Smacznego.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553