Przepis na Torcik Magdusi

Składniki potrzebne do przepisu: Torcik Magdusi

  • jajka 6 szt
  • cukier 7 łyżek
  • mąka 5 łyżek
  • kakao 1 łyżek
  • sól do smaku
  • proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Torcik Magdusi ?

    Oddzielić białka od żółtek.Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka po jednym (ciągle ubijając). Gdy masa biszkoptowa będzie puszysta – dodać mąkę przesianą z kakaem i proszkiem do piecz. Wymieszać delikatnie łyżką. Upiec w 180st. Już zimny przekroić na pół.

    MASA:

    Zimną śmietankę ubić na sztywno z cukrem, dodać rozpuszczoną w we wrzącej wodzie galaretkę, już zimną. ubijać jeszcze chwilę. Wyłożyć połowę masy na spód biszkoptu + owoce + resztę śmietanki+druga część biszkoptu. Wierzch tortu udekorować według uznania.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556