Składniki potrzebne do przepisu: Torcik Magdusi
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
jak przyrządzić Torcik Magdusi ?
Oddzielić białka od żółtek.Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka po jednym (ciągle ubijając). Gdy masa biszkoptowa będzie puszysta – dodać mąkę przesianą z kakaem i proszkiem do piecz. Wymieszać delikatnie łyżką. Upiec w 180st. Już zimny przekroić na pół.
MASA:
Zimną śmietankę ubić na sztywno z cukrem, dodać rozpuszczoną w we wrzącej wodzie galaretkę, już zimną. ubijać jeszcze chwilę. Wyłożyć połowę masy na spód biszkoptu + owoce + resztę śmietanki+druga część biszkoptu. Wierzch tortu udekorować według uznania.