Przepis na Tort czekoladowo-migdałowy

Składniki potrzebne do przepisu: Tort czekoladowo-migdałowy

  • cukier 40 dag
  • masło 20 dag
  • woda 1 szkl.
  • wanilia 1 laska
  • migdały 20 dag
  • czekolada 4 tabliczki
  • wafle
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Tort czekoladowo-migdałowy ?

    Masę podstawową ucierać przez 1 godzinę, po czym uformować z niej spód tortu.

    Składniki nadzienia utrzeć dokładnie i ułożyć następna warstwę.

    Tabliczki czekolady zagotować parę razy w śmietance, aż masa zacznie się ciągnać i wylać na tort.

    Wystawić go do chłodnego miejsca (do pomady można też dodać cukier i masło).

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556