Przepis na Tort lew

Składniki potrzebne do przepisu: Tort lew

  • czekolada deserowa 10 dag
  • >miękkie masło 25 dag
  • cukier 15 dag
  • cukier waniliowy 2 łyżeczki
  • jajka 5 szt
  • mąka 9 dag
  • siekane orzechy włoskie 10 dag
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • >waniliowy krem do tortów 1 szt
  • mleko 300 ml
  • >polewa czekoladowa 1 szt
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Tort lew ?

    15 dag masła utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami, dodać rozpuszczoną czekoladę, zmiksować na puch, delikatnie wymieszać z pianą z białek, mąką, proszkiem do pieczenia i orzechami, przełożyć do tortownicy o średnicy 24 cm, piec 45 minut w temp. 170 stopni. Krem do tortu przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu z dodatkiem 10 dag masła, 1/4 kremu odłożyć, do reszty dodać 1/4 opakowania rozpuszczonej polewy, wymieszać, ciasto przekroić na 2 blaty, przełożyć 2/3 kremu, resztą posmarować boki tortu. Odłożony biały krem nałożyć do rękawa cukierniczego, wycisnąć kleksiki, formując z nich pyszczek i uszka lwa. Polewę wlać do papierowej tutki, wycisnąć oczka, brwi, nos z pyszczkiem oraz wąsy, pozostałą polewę rozsmarować pędzelkiem wokół pyszczka.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556