Przepis na Tort mandarynkowy z lemoniadą

Składniki potrzebne do przepisu: Tort mandarynkowy z lemoniadą

  • >bezy – małe 6-9 szt
  • cukier 1 szkl
  • śmietana 30% 400 ml
  • >fanta 1 szklanka
  • serek homogenizowany 20 dag
  • żelatyna 5 łyżeczek
  • mandarynki z puszki 2 puszki
  • biszkopt – gotowy spód 1 szt
  • białka 5 szt
  • cukier waniliowy 1 szt
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Tort mandarynkowy z lemoniadą ?

    Białka ubić z 3/4 cukru, posmarować spód biszkoptowy. Piec 25 minut (tylko do góry) w temp. 150 stopni. Ostudzić. Osączyć mandarynki, odmierzyć 1/4 szklanki soku.

    Utrzeć serek z cukrem waniliowym i resztą cukru, dodać – w trzech porcjach – lemoniadę i sok.

    Żelatynę namoczyć i rozpuścić. Połączyć z niedużą ilością masy serowej, a następnie dodać do reszty masy, energicznie przy tym mieszając. Krem wstawić do lodówki, a gdy zacznie gęstnieć (po kilku minutach), dodać ubitą śmietanę i wymieszać z odsączonymi mandarynkami.

    Krem rozsmarować na cieście, wstawić na 3 godziny do lodówki.

    Przed podaniem posypać pokruszonymi bezikami.

    Można udekorować listkami melisy oraz cząstkami mandarynek.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556