Składniki potrzebne do przepisu: Tort urodzinowy
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.
jak przyrządzić Tort urodzinowy ?
Biszkopt upiekłam wg. mojego przepisu i podzieliłam go na trzy placki.
Masę chałwową dzielimy na dwie równe części i do jednej dodajemy kakao.
Odkładamy po 2 łyżki z każdej z mas.
Teraz składamy nasz torcik: dół biszkopt na niego masę chałowo-kakową, potem środkowy placek i masę chałwową i przykrywamy to górnym plackiem.
Górę smarujemy biała masą i boki tortu też, ciemną wkładamy do szprycy i dekorujemy tort tak jak chcemy.
Polewą (wg. przepisu który wczesniej dodałam) robimy paseczki na wierzchu i układamy kwiatuszki na górze.
I sto lat sto lat …..