Przepis na Tort z nutellą śliwkową, brzoskwiniami i kremem czekoladowym/śmietankowym

Składniki potrzebne do przepisu: Tort z nutellą śliwkową, brzoskwiniami i kremem czekoladowym/śmietankowym

  • cukier 2 szklanki
  • jajka 8 szt.
  • >wrzątek 8 łyżek
  • mąka 2 szklanki
  • proszek do pieczenia 4 łyżeczki
  • olej 10 łyżek
  • >zapach migdałowy 1 duża szt
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
    Czas przygotowania: 3 godz.

     

    jak przyrządzić Tort z nutellą śliwkową, brzoskwiniami i kremem czekoladowym/śmietankowym ?

    BISZKOPT:

    Ubijamy jajka, dodajemy cukier i miksujemy, aż się rozpuści. Następnie cały czas miksując dodajemy kolejno:

    -wrzątek

    -mąkę

    -proszek do pieczenia

    -olej

    -zapach

    Piec w okrągłej tortownicy ok. 50 min, aż wyrośnie i się zarumieni.

    NUTELLA Śliwkowa – przepis oddzielnie w serwisie.

    KREM: Przygotować budyń śmietankowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodając o połowę mniej mleka. Utrzeć z margaryną. Podzielić na pół, jedną część wymieszać z kakaem.

    PONCZ

    Wymieszać składniki.

    Przygotowanie:

    Biszkopt przekroić na 4 placki.

    1. Pierwszą część polać 1/4 ponczu, nałożyć 2 łyżki nutelli ze śliwek. Przykryć następną częścią.

    2. Polać 1/4 ponczu. Nałożyć biały krem, 3-4 pokrojone w grubą kostkę brzoskwinie. Przykryć następną częścią.

    3. Polać 1/ ponczu. Nałożyć nutellę jak uprzednio.

    Przykryć następną częścią.

    4. Polać ponczem. Nałożyć krem kakaowy. Obłożyć w około brzoskwiniami pokrojonymi w drobną kostkę. „Wylewający się” krem rozsmarować na bokach, obsypać wiórkami. Wierzch posypać płatkami migdałów i czekoladą.

    SMACZNEGO 😉

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556