Składniki potrzebne do przepisu: Tort z nutellą śliwkową, brzoskwiniami i kremem czekoladowym/śmietankowym
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
Czas przygotowania: 3 godz.
jak przyrządzić Tort z nutellą śliwkową, brzoskwiniami i kremem czekoladowym/śmietankowym ?
Ubijamy jajka, dodajemy cukier i miksujemy, aż się rozpuści. Następnie cały czas miksując dodajemy kolejno:
-wrzątek
-mąkę
-proszek do pieczenia
-olej
-zapach
Piec w okrągłej tortownicy ok. 50 min, aż wyrośnie i się zarumieni.
NUTELLA Śliwkowa – przepis oddzielnie w serwisie.
KREM: Przygotować budyń śmietankowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodając o połowę mniej mleka. Utrzeć z margaryną. Podzielić na pół, jedną część wymieszać z kakaem.
PONCZ
Wymieszać składniki.
Przygotowanie:
Biszkopt przekroić na 4 placki.
1. Pierwszą część polać 1/4 ponczu, nałożyć 2 łyżki nutelli ze śliwek. Przykryć następną częścią.
2. Polać 1/4 ponczu. Nałożyć biały krem, 3-4 pokrojone w grubą kostkę brzoskwinie. Przykryć następną częścią.
3. Polać 1/ ponczu. Nałożyć nutellę jak uprzednio.
Przykryć następną częścią.
4. Polać ponczem. Nałożyć krem kakaowy. Obłożyć w około brzoskwiniami pokrojonymi w drobną kostkę. „Wylewający się” krem rozsmarować na bokach, obsypać wiórkami. Wierzch posypać płatkami migdałów i czekoladą.
SMACZNEGO 😉