Przepis na Wafle z masą kajmakową

Wafle z masą kajmakową

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
Czas przygotowania: 3 godz.

Jak przyrządzić Wafle z masą kajmakową?

Mleko w puszce wstawiamy do garnka, zalewamy wodą (puszka musi być całkowicie przykryta) i gotujemy ok. 2-3 godziny. Należy uważać, aby podczas gotowania puszka była cały czas zakryta wodą.

Następnie ugotowaną puszkę studzimy, masę z puszki mieszamy i wylewamy warstwami na suche wafle tj:

1. wafle

2. masa

3. wafle

4. masa

5 wafle

W rondelku rozpuszczamy masło z mlekiem i wrzucamy połamaną czekoladę. Mieszamy do momentu rozpuszczenia. Przygotowaną polewę wylewamy na wafle. Całość dekorujemy wg upodobań (wiórki kokosowe, orzechy, rodzynki, migdały etc.)

Przygotowane wafle odstawiamy do lodówki na kilka godzin.