Składniki potrzebne do przepisu: Wiśniowo – jogurtowe
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 45min.
Czas przygotowania: 80 min.
Czas pieczenia: 25 min.
jak przyrządzić Wiśniowo – jogurtowe ?
Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody, gdy przestygnie dodajemy wiśnie.
Biszkopt – ubijamy pianę z białek, utrwalamy cukrem i żółtkami, na końcu wmieszać mąkę z proszkiem.
Pieczemy 25 minut w temp. 160 stopni.
Ucieramy w mleku gotową masę sernik błyskawiczny. Dzielimy na 2 części, jedną część rozsmarowujemy na biszkopcie, odkładamy do zastygnięcia.
Masa czerwona – gotujemy na soku budynie – studzimy, rozsmarowujemy na zastygniętej masie, na wierzch zastygniętej masy czerwonej rozsmarowujemy drugą część masy białej.
Całość odkładamy do zastygnięcia. Na koniec na wierzch ciasta kładziemy tężejącą galaretkę z wiśniami.