Przepis: Pączki z dziurką, w lukrze
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.
Jak przyrządzić Pączki z dziurką, w lukrze?
Żółtka miksujemy z drożdżami. W osobnym garnuszku mieszamy mleko, cukier, oliwę i podgrzewamy całość. Następnie zdejmujemy z ognia i studzimy. Do zmiksowanych żółtek z drożdżami wsypujemy połowę mąki, połowę masy ostudzonej i mieszamy, następnie resztę mąki i masy, mieszamy ponownie. Ciasto zostawiamy by wyrosło. Z ciasta formujemy kule, robimy dziurkę w środku i smażymy porcjami w gorącym oleju. Po usmażeniu polewamy lukrem
przygotowanym z przesianego cukru pudru wymieszanego z wodą i kilkoma kroplami soku z cytryny. Posypujemy skórką pomarańczową.