Przepis: Szaszłyki z soli
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
Czas przygotowania: 3 godz.
Jak przyrządzić Szaszłyki z soli?
Koperek posiekać, cukinię pokroić w krążki a paprykę na duże kawałki.
Filety pokroić w kostkę i ułożyć w naczyniu. W misce wymieszać oliwę z oliwek, sok i startą skórkę z cytryny, koperek, sól i pieprz. Filety polać marynatą i odstawić do lodówki na 2 godziny, a międzyczasie całość wymieszać.
Nadziać kawałki ryby na metalowe szpadki, przedzielając je warzywami. Posmarować szaszłyki resztą marynaty.
Ułożyć szaszłyki na blasze do pieczenia, wstawić do nagrzanego piekarnika (200 st. C) i piec przez 8 minut, pamiętając aby przewracać szaszłyki i smarować je marynatą.