Jak przyrządzić Szaszłyki z soli?

Przepis: Szaszłyki z soli

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
Czas przygotowania: 3 godz.

Jak przyrządzić Szaszłyki z soli?

Koperek posiekać, cukinię pokroić w krążki a paprykę na duże kawałki.

Filety pokroić w kostkę i ułożyć w naczyniu. W misce wymieszać oliwę z oliwek, sok i startą skórkę z cytryny, koperek, sól i pieprz. Filety polać marynatą i odstawić do lodówki na 2 godziny, a międzyczasie całość wymieszać.

Nadziać kawałki ryby na metalowe szpadki, przedzielając je warzywami. Posmarować szaszłyki resztą marynaty.

Ułożyć szaszłyki na blasze do pieczenia, wstawić do nagrzanego piekarnika (200 st. C) i piec przez 8 minut, pamiętając aby przewracać szaszłyki i smarować je marynatą.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556