Jak przygotować Kiełbaski z fasolą?

Przepis: Kiełbaski z fasolą

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 7min.
Czas przygotowania: 45 min.
Czas gotowania: 10 min.
Czas smażenia: 12 min.

Jak przygotowaćKiełbaski z fasolą ?

Paprykę oczyszczamy z pestek i kroimy w długie paski. Kiełbaski nakłuwamy widelcem z każdej strony, następnie umieszczamy na rozgrzanym grillu i pieczemy na zloty kolor ze wszystkich stron przez 12 minut, od czasu do czasu odwracając. Na koniec odstawiamy w ciepłe miejsce. Oliwę rozgrzewamy na patelni, smażymy na niej do miękkości posiekaną cebulę, rozgnieciony czosnek i paprykę przez 5 minut od czasu do czasu mieszając. Dodajemy posiekane pomidory i gotujemy sos przez 8 minut- czasami mieszamy. Dokładamy pastę z suszonych pomidorów oraz odsączoną fasolę i gotujemy w sosie przez 5 minut, jeśli sos będzie zbyt gęsty, dolewamy 5 łyżek wody. Kiełbaski i warzywa przekładamy na talerze, podaje z purre ziemniaczanym.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553