Jak przyrządzić Królik duszony w cebuli?

Przepis: Królik duszony w cebuli

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przyrządzić Królik duszony w cebuli?

Pozbawione błon i żyłek mięso wycieramy ściereczką obficie skropioną octem, nacieramy solą i szpikujemy kawałkami słoniny, oprószonymi białym pieprzem.

Na spód brytfanny wlewamy łyżkę oliwy, rozkładamy porcje mięsa, wierzch polewamy oliwą i wstawiamy do nagrzanego do temp. 160 stopni C piekarnika.

Gdy mięso zacznie się rumienić, posypujemy je pokrojoną w cienkie piórka cebulą, podlewamy 4 łyżkami rosołu, przykrywamy i dusimy do miękkości (cebula powinna lekko zbrunatnieć).

Wytworzony sos, gdy trzeba, podlewamy pozostałym rosołem, doprawiamy do smaku.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556