Jak przyrządzić Sos z mielonych?

Przepis: Sos z mielonych

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 20min.
Czas przygotowania: 20 min.

Jak przyrządzić Sos z mielonych?

Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w słupki. Pieczarki opłukać jeśli trzeba obrać i pokroić na plastry. Cebulę obrać i drobno pokroić. Mielone pokroić na plastry albo ćwiartki.

Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę. Dodać pieczarki i chwilę razem dusić. Dorzucić paprykę i przygotowane kotlety.

Podlać wodą albo rosołem, może też być bulion. Dodać ziele angielskie i razem chwilę dusić. Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku. Razem przez chwilę ogrzewać.

Podawać z pieczywem, albo jako dodatek do obiadu.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556