Przepis: Sznycel cielęcy z serem appenzeller
Ile porcji: 1
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Jak przyrządzić Sznycel cielęcy z serem appenzeller?
Cebulę obrać i pokroić w drobną ko-stkę. Szczypior oczyścić, naciąć wzdłuż, umyć i pokroić w drobne pierścienie. Obrać czosnek.
Sznycle posypać pieprzem, obtoczyć lekko w mące i smażyć z obu stron w gorącym tłuszczu 2 do 3 minut. Następnie zdjąć z patelni, posolić i włożyć do formy do zapiekanek.
Na patelni podsmażyć pierścienie pora i kostki cebuli. Dodać wyciśnięty ząbek czosnku i drobno posiekane świeże zioła. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Podlać białym winem i dodać śmietanę. Całość rozmieścić na sznyclach, posypać startym serem appenzeller i zapiec w piekarniku.