Przepis: Sznycel z wiśniami
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Jak przyrządzić Sznycel z wiśniami?
Goździki i cynamon zmiel w młynku do kawy na proszek. Wiśnie opłucz pod bieżącą woda i osusz na sicie. Następnie wydryluj. Posyp jedną łyżeczką cukru, wymieszaną z goździkami oraz cynamonem. Orzechy upraż na suchej patelni.
Mięso opłucz, osusz. Następnie pokrój na kawałki. Każdy kawałek mięsa lekko rozbij, wkładając pomiędzy 2 warstwy foli. Przypraw solą i pieprzem. Oprósz z obu stron mąką.
Szalotkę oraz czosnek obierz, posiekaj.
Na patelni rozgrzej olej. Włóż sznycle i smaż z obu stron 3 min. Na koniec dołóż posiekany czosnek i szalotkę i jeszcze smaż aż cebula będzie szklista i sznycle się zrumienią. Następnie dodaj wiśnie wraz z sokiem który puściły. Duś pod przykryciem ok. 10 min. Pod koniec posyp orzechami.
Smacznego!