Jak przyrządzić Sznycelki ze szpinakiem?

Przepis: Sznycelki ze szpinakiem

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przyrządzić Sznycelki ze szpinakiem?

Suchą bułkę moczę w wodzie. Kiedy nasiąknie nadmiar wody wyciskam. Wkładam do miski, dodaję mięso mielone, wbijam jajko, wyciskam dwa ząbki czosnku, dodaję sól, pieprz, vegetę i przyprawę do mięsa mielonego. Wszystko razem dobrze mieszam. Jeżeli jest zbyt „wolne” dodaję trochę bułki tartej.

W tym czasie rozmrożony szpinak i pokrojoną w drobną kostkę cebulę podsmażam na maśle. Doprawiam solą i wciskam jeden ząbek czosnku. Zdejmuję z gazu.

Z mięsa formuję kulki, które łączę ze szpinakiem, obtaczam w bułce tartej i smażę na oleju.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556