Przepis: Sznycelki ze szpinakiem
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Jak przyrządzić Sznycelki ze szpinakiem?
Suchą bułkę moczę w wodzie. Kiedy nasiąknie nadmiar wody wyciskam. Wkładam do miski, dodaję mięso mielone, wbijam jajko, wyciskam dwa ząbki czosnku, dodaję sól, pieprz, vegetę i przyprawę do mięsa mielonego. Wszystko razem dobrze mieszam. Jeżeli jest zbyt „wolne” dodaję trochę bułki tartej.
W tym czasie rozmrożony szpinak i pokrojoną w drobną kostkę cebulę podsmażam na maśle. Doprawiam solą i wciskam jeden ząbek czosnku. Zdejmuję z gazu.
Z mięsa formuję kulki, które łączę ze szpinakiem, obtaczam w bułce tartej i smażę na oleju.