Przepis na Duszone żeberka

Składniki potrzebne do przepisu: Duszone żeberka

  • żeberka 50 dag
  • cebula 1 sztuka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • czosnek 1 ząbek
  • kostka bulionowa 1 sztuka
  • olej do obsmażenia
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
    Czas przygotowania: 50 min.

     

    jak przyrządzić Duszone żeberka ?

    Żeberka umyć, osuszyć, podzielić na części. Na patelni rozgrzać olej, położyć żeberka, obsmażyć, dodać pokrojoną cebulę i czosnek. Wszystko razem przesmażyć. Podlać wodą do zakrycia mięsa, dodać kostkę bulionową i dusić do miękkości.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556