Przepis na Gołąbki przekładane boczkiem

Składniki potrzebne do przepisu: Gołąbki przekładane boczkiem

  • kapusta średnia
  • >mięso mielone różne 1 kg
  • jajko całe 1
  • przyprawa w płynie Knorr
  • ryż biały lub brązowy 10 dag
  • boczek surowy lub wędzony 5 plasterki
  • pieprz biały lub czarny
  • cebula 2 szt
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
    Czas przygotowania: 90 min.

     

    jak przyrządzić Gołąbki przekładane boczkiem ?

    Kapustę sparzamy, odcinamy liście, ścinamy gruby nerw, ryż gotujemy na wpół twardo. Cebule podsmażamy na oleju, na złoty kolor dodajemy do ryżu. Mięso mieszamy z ryżem i przyprawami

    nakładamy na liście zwijamy układamy ciasno w garnku, przekładamy wędzonym boczkiem, posypujemy vegetą.