Przepis na Gołąbki

Składniki potrzebne do przepisu: Gołąbki

  • >duża kapusta włoska 1 szt
  • bułka pszenna 1 szt
  • >skórki od chleba 10 szt
  • jajko 1 szt
  • >margaryna Kasia 1 kostka
  • >mięso wieprzowe 1 kg
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
    Czas przygotowania: 1 dni

     

    jak przyrządzić Gołąbki ?

    Kapustę sparzamy i oddzielamy liście. Do mielonego mięsa dodajemy namoczoną w wodzie bułkę, jajko i sól do smaku. Małe porcje mięsa zawijamy w pojedyncze liście umacniając białą nitką. Na rozgrzany tłuszcz wkładamy gołąbki oraz kawałki skórek od chleba. Pieczemy pod przykryciem 1,5 do 2 godzin.