Przepis na Kieszonka schabowa

Składniki potrzebne do przepisu: Kieszonka schabowa

  • zioła prowansalskie 2-3 szczypty
  • pieprz czarny 2-3 szczypty
  • sól 2-3 szczypty
  • olej 0,5 litra
  • mąka 3-4 łyżki
  • ananas 3 plastry
  • >kotlety schabowe bez kości 6 szt
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Kieszonka schabowa ?

    Kotlety schabowe o grubości ok. 1cm naciąć nożem, by zrobić kieszonkę.

    Lekko pobić z obydwu stron. Do każdej mięsnej kieszonki włożyć pół plastra ananasa i jedną część pokrojonej w kostkę papryki.

    Kieszonkę spiąć wykałaczką. Mięso posypać z obu stron przyprawami, obtaczać w mące i usmażyć.

    Życzę smacznego kotlecika!!!

    PS. Najlepiej podawać z duszonymi warzywami.