Przepis na Kotlety schabowe marynowane

Składniki potrzebne do przepisu: Kotlety schabowe marynowane

  • schab bez kości 45 dag
  • >sos marynata w stylu tajskim Tao Tao 100 ml
  • >mąka ryżowa 1 łyżka
  • jajko 1 sztuka
  • bułka tarta do panierowania 4 łyżki
  • olej do smażenia
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 25min.
    Czas przygotowania: 60 min.
    Czas smażenia: 25 min.

     

    jak przyrządzić Kotlety schabowe marynowane ?

    Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić na trzy kotlety. Kotlety lekko zbić tłuczkiem do mięsa. Następnie zalać marynatą. Wstawić do lodówki na 3 godziny.

    Co pół godziny przekręcać mięso w marynacie.

    Jajko roztrzepać widelcem. Kotlety panierujemy w mące ryżowej, jajku i bułce tartej.

    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.