Przepis na Kotleciki z tofu

Składniki potrzebne do przepisu: Kotleciki z tofu

  • >tofu 50 dkg
  • orzechy włoskie posiekane lub fistaszki 20 dkg
  • mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
  • żółtko 1 szt
  • >sos Tamari 1 łyżeczka
  • papryka ostra szczypta
  • sól
  • olej do smażenia
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 5min.
    Czas przygotowania: 5 min.

     

    jak przyrządzić Kotleciki z tofu ?

    Z 1/3 szklanki wody, mąki ziemniaczanej, żółtka i tamari przygotowujemy zalewę i dobrze mieszamy. Tofu kroimy w plastry i wkładamy do zalewy, wstawiamy do lodówki na trzy godziny.

    Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim plastry tofu z obu stron. W czasie smażenia dodajemy paprykę i sól, a pod koniec wsypujemy orzechy.