Składniki potrzebne do przepisu: Kotlety schabowe z farszem ze szpinaku i fety
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 35min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Czas gotowania: 15 min.
Czas smażenia: 20 min.
jak przyrządzić Kotlety schabowe z farszem ze szpinaku i fety ?
Kotlety schabowe lekko rozbijamy i przyprawiamy je solą, pieprzem i curry.
Szpinak odparowujemy na patelni i dodajemy do niego kawałki fety, oraz sól i pieprz – feta się rozpuści.
Następnie nakładamy ostygnięty farsz na kotleciki i ciasno zwijamy – można związać. Następnie obtaczam kotleciki w mące i podsmażamy na oleju dość mocno.
Po podsmażeniu podlewamy wodą i gotujemy około 15 minut.
Wywar doprawiamy solą i pieprzem. Pod koniec gotowania dodajemy śmietanę i gotujemy jeszcze chwilę!