Przepis na Kotlety wieprzowo jagnięce

Składniki potrzebne do przepisu: Kotlety wieprzowo jagnięce

  • >jagnięcina bez kości 30 dag
  • >szynka wieprzowa bez kości 50 dag
  • cebula 1 sztuka
  • czosnek 2 ząbki
  • rozmaryn 1 szczypta
  • tymianek 1 szczypta
  • bułka kajzerka 1 sztuka
  • jajko 1 sztuka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • bułka tarta 6 łyżek
  • olej do smażenia
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 5min.
    Czas przygotowania: 40 min.
    Czas smażenia: 25 min.

     

    jak przyrządzić Kotlety wieprzowo jagnięce ?

    Bułkę namoczyć w wodzie, następnie odcisnąć.

    Cebulę, czosnek obrać.

    Mięso opłukać, zemleć w maszynce razem z cebulą oraz czosnkiem.

    Do zmielonego mięsa dodać jajko, bułkę, szczyptę rozmarynu i tymianku.

    Wymieszać dokładnie mięso, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

    Ponownie wymieszać masę mięsną.

    Formować kotlety, obtoczyć w tartej bułce, smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.