Przepis na Kurczak po chińsku

Składniki potrzebne do przepisu: Kurczak po chińsku

  • >filety z kurczaka 4 sztuki
  • >mieszanka chińska warzyw mrożonych 1 opakowanie
  • bulion 2 szklanki
  • ocet winny 2 łyżki
  • sos sojowy 2 łyżki
  • cukier 1,5 łyżki
  • sól 1/2 łyżeczki
  • mąka kukurydziana 2 łyżki
  • >przyprawa chińska 1 łyżka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 25 min.
    Czas gotowania: 20 min.

     

    jak przyrządzić Kurczak po chińsku ?

    1. Filety myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym i kroimy w kostkę. Podsmażamy mieszankę warzywną i dusimy do miękkości.

    2. Robimy sos: bulion zagotowujemy, dodajemy ocet, sos sojowy i mąkę kukurydzianą. Doprawiamy cukrem i solą. Dokładnie mieszamy, aby nie było grudek. Wlewamy do mięsa z warzywami i mieszamy.

    Chwilę dusimy. Doprawiamy przyprawą chińską.