Przepis na Kurze piersi z piekarnika

Składniki potrzebne do przepisu: Kurze piersi z piekarnika

  • pieczarki 5-6 szt
  • piersi z kurczaka 1 podwójna
  • pieprz czarny 2 szczypta
  • ser żółty 15-20 dag
  • sól 2 szczypty
  • cebula 1 szt
  • majonez 2-3 łyżeczki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Kurze piersi z piekarnika ?

    Piersi rozbić jak na kotlety i doprawić do smaku jak kto lubi. Na blaszce do pieczenia rozłożyć folię aluminiową i ułożyć na niej kotlety.

    Na patelni podsmażyć pokrojone w kostkę pieczarki i cebulkę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowane wyłożyć na kotlety.

    Teraz na każdy kotlet wykładamy majonez (ok. 1 łyżka na kotlet, zależy od wielkości piersi) i posypujemy grubą warstwą serka żółtego. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 minut. w temp. 180-190 st.