Przepis na Marynowane roladki schabowe z fetą

Składniki potrzebne do przepisu: Marynowane roladki schabowe z fetą

  • schab 4 plastry
  • ciasto francuskie 1 szt
  • oliwa 2 łyżki
  • ocet balsamiczny 1 łyżeczka
  • sos sojowy 1/2 łyżeczki
  • pieprz do smaku
  • tymianek do smaku
  • ser feta 1/2 szt
  • jajko 1 szt
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
    Czas przygotowania: 50 min.

     

    jak przyrządzić Marynowane roladki schabowe z fetą ?

    Mięso pokroić w cienkie plastry i wrzucić do marynaty. Proporcje należy ustalić sobie samemu w zależności, ile mięsa mamy i jak bardzo lubimy takie połączone smaki. Ja próbowałam składniki marynaty, mieszałam, aż uzyskałam to co mi odpowiadało. Miałam tylko 4 roladki.

    Marynowałam 1 dzień i mięso było miękkie i pachniało mocno tymiankiem. W dniu pieczenia osuszyć delikatnie mięso z marynaty i przygotować farsz.

    Ja dałam 1/2 opakowania fety (na 3 roladki). Wymieszać z jednym jajem (ja dałam 1/2 jajka) i dodać dowolne przyprawy. Ja dałam tylko tymianku i pieprzu. Na rozłożony kawałek mięsa nałożyć farsz i mięsko zwijamy, tak aby farsz znalazł się w środku.

    Następnie zawinąć z fantazją roladki w paseczki z ciasta francuskiego. Resztą jajka posmarowałam ciasto francuskie.

    Roladki wrzucić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na jakieś 45 minut.