Składniki potrzebne do przepisu: Moje niedzielne hamburgery drobiowe
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
jak przyrządzić Moje niedzielne hamburgery drobiowe ?
Kajzerkę moczymy w letniej wodzie i odciskamy. Mięso mieszamy z bułką, jajkiem, i posiekaną cebulą. Przyprawiamy solą i pieprzem (ja dziś dodatkowo dodałam odrobinę curry i majeranku). Jeśli masa mięsna jest za rzadka, dodajemy do niej bułkę tartą. Formujemy płaskie kotlety, w środek których wkładamy po 1/2 lub mniej plastra żółtego sera i kształtujemy w okrągłe kotlety. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy hamburgery z obu stron na złoto-brązowy kolor. Podajemy z ziemniakami z wody i surówką lub sałatką. (ja podałam do nich sałatkę z cukinii z kurkumą i papryką).