Przepis na Moje niedzielne hamburgery drobiowe

Składniki potrzebne do przepisu: Moje niedzielne hamburgery drobiowe

  • >mięso drobiowe mielone 40 dag
  • >sucha kajzerka 1 szt
  • cebula 1 szt
  • jajka 1 szt
  • ser żółty 6 plastrów
  • sól
  • pieprz
  • curry
  • majeranek
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Moje niedzielne hamburgery drobiowe ?

    Kajzerkę moczymy w letniej wodzie i odciskamy. Mięso mieszamy z bułką, jajkiem, i posiekaną cebulą. Przyprawiamy solą i pieprzem (ja dziś dodatkowo dodałam odrobinę curry i majeranku). Jeśli masa mięsna jest za rzadka, dodajemy do niej bułkę tartą. Formujemy płaskie kotlety, w środek których wkładamy po 1/2 lub mniej plastra żółtego sera i kształtujemy w okrągłe kotlety. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy hamburgery z obu stron na złoto-brązowy kolor. Podajemy z ziemniakami z wody i surówką lub sałatką. (ja podałam do nich sałatkę z cukinii z kurkumą i papryką).

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556