Przepis na Pałki chrupiące

Składniki potrzebne do przepisu: Pałki chrupiące

  • >pałki 8 szt
  • płatki kukurydziane 2 szklanki
  • bułka tarta 1/2 szklanki
  • sól
  • pieprz
  • >przyprawa do kuchni węgierskiej 1 łyżka
  • papryka czerwona 1 łyżka
  • olej
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
    Czas przygotowania: 3 godz.

     

    jak przyrządzić Pałki chrupiące ?

    Pałki obgotowuję przez ok 15-20 minut. Żeby uniknąć że mięso po upieczeniu z wierzchu będzie usmażone a w środku surowe. Po wystygnięciu przekładam do miski gdzie przyprawiam solą i pieprzem, papryką czerwoną i przyprawą węgierską. Zostawiam na min 2 h w lodówce. (można na całą noc). Następnie panieruję najpierw w jajku potem w mieszance bułki tartej i drobno pokruszonych płatkach z dodatkiem pieprzu i papryki słodkiej. Wkładam pałki na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażę tak żeby były lekko zanurzone w oleju (można we frytkownicy).

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556