Przepis na Pierś z kurczaka z nadzieniem pieczarkowym

Pierś z kurczaka z nadzieniem pieczarkowym

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas gotowania: 25 min.
Czas smażenia: 15 min.

Jak przyrządzić Pierś z kurczaka z nadzieniem pieczarkowym?

Pierś z kurczaka pokroić, rozbić delikatnie posypać vegetą, pieprzem i odstawić w chłodne miejsce. Następnie cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i podsmażyć na oleju, dodać starte na tarce pieczarki razem smażyć, aż odparuje woda i doprawić do smaku.

Tym nadzieniem posmarować pierś z kurczaka, posypać startym serem i złożyć na połowę.

Panierować w jajku i tartej bułce i smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na rumiano.

Podawać z ziemniakami i marchewką z groszkiem, posypać koperkiem.