Przepis na Pierś z kurczaka z sosem jogurtowym

Pierś z kurczaka z sosem jogurtowym

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz

Jak przyrządzić Pierś z kurczaka z sosem jogurtowym?

Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w średniej wielkości kostkę. Wrzucamy do miski i posypujemy przyprawą do gyrosa. Odstawiamy do lodówki na ok. 15 min. Między czasie Myjemy i obieramy ogórka oraz czosnek.

Przygotowujemy sos:

do jogurtu dodajemy wyciśnięty czosnek, ogórek starty na tarce (duże oczka,)sok z cytryny, sól i pieprz do smaku.

Wyjmujemy kurczaka i smażymy na rozgrzanym.

Na talerz wykładamy usmażonego kurczaka i polewamy go sosem jogurtowym. Polecam tego kurczaka z frytkami, ryżem a także z kaszą kuskus.