Przepis na Pörkölt

Składniki potrzebne do przepisu: Pörkölt

  • wołowina gulaszowa 600 g
  • boczek wędzony pokrojony 1 łyżka
  • smalec 1 łyżka
  • czosnek 1 ząbek
  • cebula 400 g
  • ziemniaki mączne 400 g
  • rosół 3 szklanki
  • papryka słodka w proszku odrobina
  • kminek
  • przecier pomidorowy 1 łyżka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Pörkölt ?

    Mięso umyć, osuszyć. Pokrojony w kostkę boczek wraz ze smalcem podsmażyć na patelni. Dodać mięso, podsmażyć. Dodać ząbek czosnku i przecier pomidorowy.

    Wszystko przełożyć do namoczonego rzymskiego garnka.

    Obrać cebulę i ziemniaki, pokroić w ćwiartki i dodać do mięsa. Zalać rosołkiem, dodać przyprawy.

    Dusić pod przykryciem.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556