Przepis na Potrawka z pulardy po cesarsku

Składniki potrzebne do przepisu: Potrawka z pulardy po cesarsku

  • >kura młoda lub duży kurczak
  • sól
  • masło 10 dag
  • cebula 4 szt
  • pieczarki 25 dag
  • wino czerwone wytrawne 1 szkl
  • mąka 1 łyżka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
    Czas przygotowania: 100 min.

     

    jak przyrządzić Potrawka z pulardy po cesarsku ?

    Sprawioną kurę podzielić na porcje, osolić i zrumienić na maśle.

    Cebule i pieczarki oczyścić i drobno posiekać.

    Porcje kury umieścić w rondlu (pozostawiając resztę masła na patelni), dodać cebulę i pieczarki, wlać wino oraz ok. 1 1 wody.

    Rondel przykryć i udusić kurę na małym ogniu.

    Z mąki i pozostałego masła przygotować zasmażkę, dodać ją do potrawki, wymieszać i zagotować.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556