Przepis na Roladki drobiowe w panierce

Składniki potrzebne do przepisu: Roladki drobiowe w panierce

  • piersi z kurczaka 2 sztuki
  • szynka 4 plastry
  • ser żółty 4 plastry
  • natka pietruszki 1 łyżka
  • sól
  • pieprz
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Roladki drobiowe w panierce ?

    Każda pierś kurczaka podzielić wzdłuż na dwie części. Przez folię lekko rozbić tłuczkiem. Doprawić solą i pieprzem.

    Na każdy plaster kurczaka dać po 1 plastrze szynki i sera oraz posypać posiekaną natka pietruszki.

    Pierś delikatnie zwinąć, pomagając sobie folia, na której był rozbijany. Złączyć wykałaczką, aby pierś się nie rozwaliła.

    Tak przygotowane roladki panierować najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć w głębokim tłuszczu, na złoty kolor. Podawać do ziemniaków i surówki.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556