Składniki potrzebne do przepisu: Roladki wieprzowe z jajkiem
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
jak przyrządzić Roladki wieprzowe z jajkiem ?
Jajka ugotować na twardo.
Kotlety rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Na każdym rozsmarować niewielką ilość musztardy, położyć jajko, zwinąć kotlet i spiąć wykałaczkami.
Roladki podsmażyć na oleju, z każdej strony na złoty kolor.
Dodać do nich pokrojoną cebulę, zalać rosołem, dodać listek laurowy, przykryć i dusić pod przykryciem 30 min.
Roladki wyjąć.
Rosół, w którym dusiły się roladki, zagęścić łyżką mąki (wcześniej rozprowadzoną małą ilością wody), dodać koncentrat pomidorowy i zagotować.
Tak przygotowanym sosem pomidorowym polać roladki.