Przepis na Roladki wieprzowe z jajkiem

Składniki potrzebne do przepisu: Roladki wieprzowe z jajkiem

  • wieprzowina 4 kotlety
  • jajka 4 szt.
  • cebula 1 szt.
  • musztarda 1 łyżka
  • przecier pomidorowy 1 łyżka
  • rosół 2 szklanki
  • mąka 1 łyżka
  • liść laurowy 1 szt.
  • sól
  • pieprz
  • olej
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Roladki wieprzowe z jajkiem ?

    Jajka ugotować na twardo.

    Kotlety rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Na każdym rozsmarować niewielką ilość musztardy, położyć jajko, zwinąć kotlet i spiąć wykałaczkami.

    Roladki podsmażyć na oleju, z każdej strony na złoty kolor.

    Dodać do nich pokrojoną cebulę, zalać rosołem, dodać listek laurowy, przykryć i dusić pod przykryciem 30 min.

    Roladki wyjąć.

    Rosół, w którym dusiły się roladki, zagęścić łyżką mąki (wcześniej rozprowadzoną małą ilością wody), dodać koncentrat pomidorowy i zagotować.

    Tak przygotowanym sosem pomidorowym polać roladki.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556