Przepis na Sznycle z indyka w sosie ogórkowym

Składniki potrzebne do przepisu: Sznycle z indyka w sosie ogórkowym

  • śmietanka 30% 1 opakowanie
  • woda 3/4 szklanki
  • pieprz czarny mielony 1 łyżeczka
  • >kostki bulionu z kury 2 szt.
  • cebula duża biała 1 szt.
  • >sznycle z indyka 2 opakowania
  • ogórki kiszone duże 3 szt.
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Sznycle z indyka w sosie ogórkowym ?

    Sznycle (ja kupuję w „biedronce”, wychodzi ok. 10 sztuk) lekko rozbić, oprószyć pieprzem. Podsmażyć. Włożyć cebulę, pokrojoną w plastry, zeszklić. Ogórki pokroić w cienkie plastry lub zetrzeć na tarce do mizerii, włożyć do mięsa. Dodać śmietankę, wodę i kostki rosołowe. Dusić około 30 minut.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556