Przepis na Szynka pieczona

Składniki potrzebne do przepisu: Szynka pieczona

  • >mięso (szynka) 1,5 kg
  • sól 1 łyżka
  • czosnek 2 ząbki
  • olej 4 łyżki
  • sok z cytryny 1 łyżka
  • białe wino wytrawne 4 łyżki
  • pieprz 1 szczypta
  • bazylia świeża parę listków
  • listek laurowy
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
    Czas przygotowania: 1 dni

     

    jak przyrządzić Szynka pieczona ?

    Szynkę umyć ususzyć ponacinać skórę w kratkę. Wszystkie składniki marynaty zmieszać, listek pokruszyć. Szynkę nasmarować dokładnie owinąć folią aluminiową i odstawić na kilka godzin (najlepiej na noc). Piec w piekarniku około 1, 5 (do 2 godzin )w 175 *c.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556