Przepis na Zawijańce w sosie

Zawijańce w sosie

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 40 min.

Jak przyrządzić Zawijańce w sosie?

Mięso umyć, pokroić na kawałki, rozbić dość mocno tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem. Pieczarki umyć. Kilka pieczarek drobno pokroić i przesmażyć na maśle. Przestudzić.

Cebulę (1/4) i ogórki drobno pokroić, dodać do pieczarek i doprawić do smaku.

Na mięsne płaty nakładać farsz i zwijać roladki.

Obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju.

Pozostałe pieczarki i cebulę przesmażyć z roladkami.

Posolić. Podlać wodą i dusić do miękkości.

Dodać pozostałe mięso. Doprawić do smaku.

Można dodać pokrojoną marchewkę i posiekaną natkę pietruszki.