Przepis na Zrazy jak u mamy

Zrazy jak u mamy

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 5min.
Czas przygotowania: 25 min.
Czas gotowania: 30 min.
Czas smażenia: 10 min.

Jak przyrządzić Zrazy jak u mamy?

Mięso przyprawiamy, dodajemy obrany i przepuszczony przez praskę czosnek, bułkę tartą oraz jajko.

Dokładnie wszystko mieszamy.

Formułujemy zrazy (kulki) obtaczamy w mące i smażymy na oleju z obu stron, następnie przekładamy do garnka zalewamy wodą aby były przykryte i dusimy na małym ogniu przez 30 minut.

Zrazy wyciągamy na wodzie z nich robimy sos: mąkę mieszamy ze śmietaną i zagęszczamy sos, zagotowujemy.

Zrazy wykładamy na talerz i polewamy sosem.

Podajemy z sałatą i ziemniakami.