Przepis na Zrazy w sosie

Zrazy w sosie

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 40 min.

Jak przyrządzić Zrazy w sosie?

Mięso umyć, osuszyć i podzielić na plasterki. Kawałki mięsa nie muszą być duże ani idealnie równe. Ja zrazy zrobiłam z okrawków od szynki. Rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem. Cebulę obrać i drobno pokroić. Ogórki jeśli są małe pokroić na połówki, a jeśli większe na ćwiartki. Plastry mięsa posypać troszkę cebulą i położyć kawałki ogórka. Zawinąć roladki.

Obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać pozostałą cebulę i zeszklić. Podlać wodą i dusić.

Powstały sos doprawić do smaku.

Można dodać kostkę mięsną.