Przepis na Zrazy zawijane w sosie z pomidorami i groszkiem

Zrazy zawijane w sosie z pomidorami i groszkiem

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 35min.
Czas przygotowania: 120 min.
Czas gotowania: 80 min.
Czas smażenia: 15 min.

Jak przyrządzić Zrazy zawijane w sosie z pomidorami i groszkiem?

W misce mieszamy posiekany bekon, ugotowane na twardo jajka i posiekane jajka, natkę pietruszki, doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy troch bułki tartej. Przygotowaną masę posmarować mięso i zwijać jak rolady spinając wykałaczkami. Obsmażamy je na tłuszczu. Dodajemy posiekaną cebulę, przyprawy, bazylię, pastę pomidorową i posiekane pomidory. Podlewamy całość wodą lub bulionem wołowym i gotujemy przez 20 minut. Następnie dodajemy groszek i dusimy na małym ogniu przez 1 godzinę. Podajemy z ziemniakami, ryżem, kaszą kuskus.