Jak przyrządzić Podudzia kurczaka w cytrusach?

Przepis: Podudzia kurczaka w cytrusach

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przyrządzić Podudzia kurczaka w cytrusach?

Nożem robimy parę nacięć w górnej części nóg, w najgrubszym miejscu, i układamy je w płaskim, niemetalowym naczyniu. Mieszamy soki z olejami, skórkami i cebulą i polewamy kurczaka. Wstawiamy do lodówki, przykryte, na kilka godzin co jakiś czas obracając. Odsączone z marynaty mięso (marynatę zachowujemy) pieczemy na lekko natłuszczonym ruszcie mocno rozgrzanego grilla. Nogi pieczemy 15-20 minut, aż będą miękkie, od czasu do czasu obracając i smarując pozostawioną marynatą.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556