Jak przyrządzić Pierś z indyka- pieczona?

Przepis: Pierś z indyka- pieczona

Ile porcji: 1

Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 5 min

Jak przyrządzić Pierś z indyka- pieczona?

Pierś dzielimy na mniejsze porcje. Dokładnie nacieramy przyprawą do kurczaka, solą, pieprzem i majerankiem. Posypujemy odrobiną curry i vegety. Skrapiamy maggi i odstawiamy na godzinę do lodówki. Dno prodiża lub naczynia do pieczenia polewamy odrobiną oleju. Układamy kawałki mięsa i pokrojonej w plasterki marchewki. Pieczemy do momentu gdy mięso będzie przyrumienione, po czym przewracamy je na drugą stronę i robimy to samo. Gdy mięso będzie już prawie gotowe wsypujemy pokrojony brokuł i seler. Całość dusimy do momentu, gdy warzywa będą miękkie.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553