Przepis na Pierś z indyka po myśliwsku

Pierś z indyka po myśliwsku

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przyrządzić Pierś z indyka po myśliwsku?

Czosnek zmiażdżyć, wymieszać z solą, utłuczonym jałowcem, estragonem, papryką solą, pieprzem. Dodać oliwę z oliwek. Pierś umyć, wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę. Ułożyć w miseczce i zalać bejcą, przewrócić kilka razy, odstawić na 3 godziny do lodówki. Na rozgrzaną patelnie wyłożyć odsączoną na sitku pierś z indyka, smażyć aż ładnie się zrumieni, pod koniec dodać drobno posiekaną cebulę i drobniutko pokrojone suszone pomidory. Mięsko podlać bulionem, dusić na małym ogniu około 15 min, doprawić pieprzem. Smacznego.