Roladki z indyka w boczku – przepis

Roladki z indyka w boczku

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 70 min.
Czas pieczenia: 50 min.

Roladki z indyka w boczku – jak przyrządzić?

Cebulę drobno kroimy i szklimy na oleju. Dodajemy do niej drobno pokrojone pieczarki i podsmażamy do momentu odparowania nadmiaru wody z pieczarek. Doprawiamy solą i pieprzem. Filet z indyka rozbijamy na dość cienkie plastry. Na rozłożonej folii aluminiowej układamy plastry boczku, a na nich rozbity filet z indyka. Posypujemy filet solą i pieprzem, kładziemy na niego pieczarki z cebulą i zwijamy w rulon. Roladki zwijamy w folię aluminiową. Układamy je w naczyniu do zapiekania i pieczemy w temperaturze 200 stopni c, przez około 35 minut. Po tym czasie wyjmujemy rolady, rozwijamy z folii i wkładamy do piekarnika do czasu, aż boczek się zarumieni. Świetnie smakują również na zimno pokrojone w plastry, jak i z chlebem!